Després de mig octubre tancada a casa, vaig poder tornar a Llotja i em va tocar posar-me les piles i recuperar el ritme. Però a mitjans de mes, el professor que tenim més hores, es va posar malalt i vam estar una setmana llarga sense fer classes, fins que va venir una substituta. A més a més, durant aquest mes de novembre he tingut la sort de tenir el meu primer nomenament per a una substitució com a professora de visual i plàstica a 3r i 4t d’ESO i de dibuix tècnic a 1r de batxillerat en un centre de Mataró, i entre que acabava a les 14.30h i que alguna tarda teniem reunions (virtuals), he arribat tard més d’un dia a classe. Així doncs, aquest novembre també ha sigut complicat, en la línia d’aquest 2020 vaja hehe.

Taller ceràmic: Torn

Seguim practicant fent petits bols a cap de pastó. En el meu cas encara segueixo buscant la millor manera per a fer la pinça. Tot i que aquest mes he pogut practicar molt menys del que m’hauria agradat, primer perquè no teniem professor i no ens obrien tots els dies el taller, i segon perquè les classes son sempre a primera hora i se’m ha fet difícil compaginar-ho amb la feina. Però bé, segueixo insistint-hi. A més, com a regal (amb una part d’autoregal) pels meus 30 anys  aquest mes m’he pogut comprar un torn!!! Tot i que de moment no podré muntar-lo al pis on estem vivint de lloguer, i hauré d’esperar unes setmanes per a poder muntar-lo a casa meva. Ja us aniré informant 😛

Taller ceràmic: Modelat

Aquest mes hem treballat la tècnica de planxes, i hem construit un posallapis amb PRLF i decorat amb impressions de motius vegetals i un gerro cilíndic amb gres (amb el qual vaig tenir força problemes), tots dos colorejats amb òxid de ferro:

Faltarà coure i veure’n el resultat. Aquí us deixo el gerro modelat amb xurros que vaig fer el mes passat biscuitat (primera cuita a 1.000ºC) que ha quedat més clar però força xulo, no? 🙂

Gerro de PM (fang negre de manganès) amb una part brunyida fet a marrell (xurro) biscuitat

Gerro de PM (fang negre de manganès) amb una part brunyida fet a marrell (xurro) biscuitat

Taller ceràmic: Motlles

Aquest mes de novembre hem acabat el motlle del bol, de 3 peces, i n’hem fet un altre, també de 3 peces, d’un got de plàstic que vam deformar lleugerament amb una pistola de calor. En el meu cas vaig agafar un got de la garrinada 😛 I justament el dia que portava el got, vaig descobrir una polseguera (bèstia de foc dels diables d’argentona obra de l’artista Marc Sala) al magatzem del taller!!! També hem començat a fer les primeres colades 😀 Tot i que no hem pogut fer la preparació del fang perquè s’ha de deixar reposar unes 24h abans de colar, però el professor ens va explicar el procés (el fang se sol comprar en pols i ja és especial per a colades (porta defloculant) i se li ha d’afegir aigua i barrejar bé), i vam comprovar que la densitat era la que demanava el fabricant amb un densímetre:

Polseguera, Marc Sala

Polseguera, Marc Sala

Dibuix tècnic

La veritat és que aquest mes entre una cosa i l’altra no he anat a classe. Estic bastant indignada perquè m’han dit que les convalidacions no arribaran fins a finals de curs, i no entenc perquè haig d’anar a una classe que podria donar jo mateixa, però bé, suposu que de tant en tant hi aniré a treure el cap.

Materials i tecnologia: Ceràmica

Aquesta assignatura és una de les que ens donava el professor que ha estat de baixa i just ens va agafar acabant la pràctica de pastes ceràmiques i argiles i just abans de començar una pràctica sobre engalbes, que no vam poder començar fins que va venir la subsituta, i que quan el professor va tornar ens va demanar de repetir perquè no ho haviem fet tal i com ell ens ho volia ensenyar. La veritat és que és una de les assignatures que més paciència necessita, i a vegades quan d’han de pesar materials al gram i fer processos llargs i delicats i em costa mantenir-la. Sort de les companyes que últimament posen música al taller! 🙂

Projectes

Aquesta assignatura també ha quedat força parada aquests dies, però he aconseguit aclarir quins materials utilitzaré:

  • PRNF (pasta refractària negre amb xamota fina)
  • Porcellana de paper (feta amb porcellana Aneto, CMC i celulosa)

I la forma i mides que tindrà el mòbil. Finalment he decidit que faré un honor directe a Pablo Picasso i a un dels dibuixos que va fer de coloms de la pau, que dividiré en tres plans (de porcellana) i que penjaré i emmarcaré en un marc quadrat negre de PRNF. Ja us aniré ensenyant el que vagi fent! 😛

De moment vaig començar a assecar la porcellana, perquè per a posar-li la cel·lulosa i el CMC (i fer-la més plàstica) necessita estar en format pols.

La colombe bleue, 1961. Pablo Ruiz Picasso

Dibuix artístic

Aquests dies hem estat treballant amb puntafines calibrats les trames, i hem passat una mica més de 15 dies amb el dibuix de la textura. La veritat és que amb la feina no he pogut pràcticament avançar el quadern.. Quan pugui us escanejo algun dibuix més:

Xemeneia de La Pedrera de Gaudí a puntafina

Xemeneia de La Pedrera de Gaudí a puntafina

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Responsable: Tangible

Finalitat: Respondre als vostres comentaris

Drets: Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les vostres dades en aquest formulari així com el dret a presentar una reclamació a una autoritat de control. Per a més informació podeu visitar la nostra política de privacitat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.