Aquest mes de desembre, entre el pont i l’inici de les vacances de nadal ha estat un mes curt, però entre que a les aules (que hem de tenir sempre ben ventilades pel protocol covid-19) hi comença a fer fred, i que els dies cada vegada són més curs, les classes s’han fet una mica més pesades. Així que en realitat ja m’anirà bé descansar uns dies hehe

Taller ceràmic: Torn

Aquest mes hem començat a retornejar les primeres peces. M’agrada fer-ho però el meu nivell de producció encara és molt baix, no acabo de trobar la manera, i a vegades em frusta, però bé, seguixo insistint.

Primers bols retornejats

Taller ceràmic: Modelat

Aquest mes hem treballat la tècnica de modelat per buidat, i hem fet la peça que lliurement hem volgut. Jo en el meu cas he fet una parella d’elefants reposallibres amb fang negre (PM-pasta manganès) fang vermell, aquesta vegada sense decoració.

Tornant de les vacances els courem i a veure com queden!

Taller ceràmic: Motlles

Després d’haver acabat el primer motlle de tres peces que vam fer del bol, he pogut coure la primera colada 😛 També hem acabat el motlle del got de la garrinada i hem fet la primera colada, que ha quedat molt xula també.

Els últims dies del trimestre i també del nostre professor actual, que s’ha jubilat just aquests dies, hem estat fent el primer motlle d’una peça nostra: una rajola modelada en fang. A veure quan tornem com queden les colades!

Dibuix tècnic

Vaig anar a parlar amb el professor i li vaig explicar la meva situació, a veure si arriben aviat les convalidacions i em puc quedar tranquil·la.

Materials i tecnologia: Ceràmica

Hem estat treballant en paral·lel les diferents pràctiques que teniem entre mans: en primer lloc, hem pogut coure i observar les conclusions de la pràtica de pastes ceràmiques i argiles.

I en segon lloc hem revisat i acabat també la pràctica sobre engalbes, amb la que finalment m’he reconciliat hehe.

Projectes

Després d’haver decidit finalment el disseny i els materials que tindrà el meu mòbil, he dedicat aquests dies a elaborar la porcelana de paper:

Vaig tallar en làmines 1/3 d’un paquet de 5kg de porcellana Aneto per a deixar-les assecar. Una vegada seques, les vaig triturar amb la mà de morter i colar per a tenir una pols. En paral·lel, vaig disoldre la pols de CMC amb aigua calenta (30g de CMC per 1l d’aigua), fins que va quedar un líquid viscós, i aleshores li vaig afegir 1 part (en volum) de celulosa per cada 4 parts de la porcellana en pols.

No vaig tenir temps de començar a modelar-la, així que vaig guardar les coses per separat. Ja us diré a veure què tal tot plegat perquè en tornar haurem de començar de seguida a modelar la peça!

Dibuix artístic

Després de treballar les ombres i les textures amb els bolígrafs calibrats, aquests dies hem estat dibuixant amb bolígrafs bic:

Dibuix a boli bic amb textures

I els últims dies hem estat treballant les textures amb la tècnica del frottage:

Bonus track

L’últim dia de classe, a petició meva hihi i ja que la biblioteca restarà tot el curs tancada pels protocols de covid-19, el professor ens va portar alguns llibres per a que els fullegéssim.

Biblioteca de llibres divesos de ceràmica

La meva idea era anar una tarda d’aquestes a comprar-me’n algun per reis però amb el confinament no podré venir cap dia 🙁 Així que de moment tocarà esperar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Responsable: Tangible

Finalitat: Respondre als vostres comentaris

Drets: Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les vostres dades en aquest formulari així com el dret a presentar una reclamació a una autoritat de control. Per a més informació podeu visitar la nostra política de privacitat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.