Fotografia de la portada del llibre The Kinfolk Garden - How to live with nature de John Burns

Un llibre de Kinfolk sobre plantes i jardins

Sovint tinc la sensació que la gent de Kinfolk edita els llibres pensant en mi. Just quan acabava d’apuntar-me al curs d’auxiliar florista a finals de maig, van anunciar que pel meu aniversari (novembre) posarien a la venda un nou llibre sobre plantes i jardins, bé, sobre els beneficis de viure envoltats de natura.

Com sabeu, jo soc arquitecta però no exerceixo ben bé com a tal perquè m’interessa més treballar sobre els petits detalls més que en edificis en general, i les plantes i les flors són un dels elements tangibles amb els quals m’agrada vestir els espais. Tot i que a diferència de la majoria dels casos del llibre, jo acostumo a treballar més en espais interiors com els que vam veure a l’altre llibre, The Kinfolk Home, la veritat és que m’han vingut ganes de mimar el mini hortet que tenim a la terrassa de casa hehe. Tot i que res a veure amb els súper jardins que descobrireu al llibre!

The Kinfolk Garden – How to live with nature

Fotografia de la portada del llibre The Kinfolk Garden - How to live with nature de John Burns

Els beneficis de viure envoltats de natura

El llibre té una estructura semblant al The Kinfolk Home tot i que per exemple han canviat el material de la sobrecoberta i una mica el disseny editorial interior. En aquest cas, són 33 els reportatges a jardins i cases plenes de flors i plantes, que, en la línia de kinfolk, són l’excusa per endinsar-se en l’estil de vida dels seus protagonistes. I en el que significa per ells viure envoltat de natura: una eina per al cultiu de la cura i l’autocura, la calma, el benestar, les relacions humanes, la bellesa i la  creativitat.

De la mateixa manera que passava amb l’altre llibre, són aspectes importants per aquest projecte: sentir-se bé a casa, el benestar personal, i la bellesa i la creativitat dels detalls que ens acompanyen, tot i que tal i com diu la primera cita de llibre, “Gardens are artworks that escape the control of their maker” (Abderrazak Benchaâbane).

Es tracta d’un llibre ple de fotografies boniques de jardins i espais plens de natura d’arreu del món, acompanyades de les diverses històries inspiradores dels seus habitants i dels beneficis que la natura els hi aporta, divides en tres apartats:

  • Care
  • Creativity
  • Community

En el primer apartat, trobem casos que, igual que la natura, han trobat la manera de prosperar. En el segon, centrat en la creativitat que la natura ens ofereix, coneixerem com floristes, artistes o arquitectes treballen amb plantes i flors. I finalment, en el tercer apartat se’ns presenten espais dissenyats per a viure i compartir en comunitat com ara jardins botànics, horts urbans o un cementiri.

Al final de cada apartat, després dels corresponents reportatges, tres espais de consells sobre: com cuidar plantes d’interior i eines de jardineria, com crear amb flors, rams o branques (menjar, assecar i premsar o col·locar) i diversos exemples de gerros, i com cultivar i cuidar les nostres plantes, juntament amb una acurada selecció de llibres bonics.

Segur que en acabar el llibre aneu a fer una ullada i a mimar les vostres plantes o a passejar per algun espai natural, i de seguida sentireu el poder de la natura!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Responsable: Tangible

Finalitat: Respondre als vostres comentaris

Drets: Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les vostres dades en aquest formulari així com el dret a presentar una reclamació a una autoritat de control. Per a més informació podeu visitar la nostra política de privacitat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.