Aquest estiu, com ja heu anat veient, ha estat un estiu ple de ceràmica. A més de fer l’intensiu de torn amb el Ramon Fort a Llers, l’Argillà -amb el corresponent taller de rakú– i la visita l’exposició de Els colors del foc – Hamada & Artigas al MNAC, he llegit força sobre el tema. El primer llibre va ser el de La belleza del objeto cotidiano, després el catàleg de l’exposició i després, per recomanació del mateix Ramon Fort, un parell de llibres escrits pel ceramista Edmund de Waal: La llebre amb ulls d’ambre i L’or blanc. Vaig començar pel primer, ja que va ser el que primer va escriure l’autor, i en acabar vaig llegir el segon.

La llebre amb ulls d’ambre

És un llibre molt bonic, que explica la història de la família del ceramista, a través dels objectes. En concret d’una col·lecció de netsukes, unes petites figures de fusta o ivori, que van anar passant de generació en generació.

Feia força temps que no llegia una novel·la, perquè últimament sento que vull aprendre més i més i estic més centrada en llegir assaig o llibres temàtics però la veritat és que em va agradar molt. Suposo que en part perquè està basada en fets reals, i d’altra banda perquè sempre m’ha agradat llegir històries personals i familiars. Però també perquè està escrit per algú que estima i valora els objectes més enllà del seu valor econòmic, un ceramista de fet.

Us el recomano sens dubte.

L’or blanc

Aquest llibre torna a ser un viatge al llarg del temps i l’espai. Ara al voltant d’un material, el material més preuat per molts ceramistes: la porcellana, l’or blanc per a molts, ceramistes i no ceramistes.

S’hi explica la història o les històries del seu descobriment a Orient, de la seva arribada a Occident i de com persones de diferents èpoques, origens i condicions, se’n van enamorara i fins i tot obsessionar.

Em va semblar una mica més dens que el primer llibre, però penso que em va acabar de convèncer de que faré el meu projecte final de i sobre la porcellana. Me’l tornaré a llegir una i dues vegades i segur que segueixo aprenent sobre aquest material preciós.

Comença el curs

Aquest 20 de setembre ha tornat a començar el curs al CFGS de ceràmica artística a Llotja, però també com a professora (i tutora de 2n) de Cultura Audiovisual en un batxillerat artístic, i estic encantada! 🙂 Tot i que també una mica atabalada perquè és una matèria que no he donat mai, que m’he de preparar bastant i perquè com el curs passat no és fàcil combinar una feina de 8 a 14.30h i els estudis de 15 a 21.30! Tot i així com us dic estic molt contenta i espero que la substitució duri i que en general sigui un molt bon curs!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Responsable: Tangible

Finalitat: Respondre als vostres comentaris

Drets: Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les vostres dades en aquest formulari així com el dret a presentar una reclamació a una autoritat de control. Per a més informació podeu visitar la nostra política de privacitat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.