Llibre El arte como terapia d'Alain de Botton

El arte como terapia – Alain de Botton i John Armstrong (Phaidon)

Per a què serveix l’art? És una pregunta que porta molts anys acompanyant-me. Sovint és la gent del meu voltant que em pregunta (per sort sense esperar una resposta clara) de què em serveix tocar la flauta travessera, fer peces de ceràmica per casa, comprar-me una altra làmina o visitar un museu. Però a vegades soc jo mateixa que m’ho questiono, i ara si, profundament. Tot i així encara no tinc una resposta clara, suposo que perquè (si és que serveix per alguna cosa concreta) serveix per a moltes coses alhora. I potser la teràpia, signifiqui el que signifiqui per a tu, pot ser una d’aquestes coses.

Mentre estudiava el màster per a ser professora de dibuix i arts plàstiques, entre d’altres coses, vam estudiar el desenvolupament personal i social dels adolescents. I se’ns va plantejar que l’educació visual i plàstica, al estar molt relacionada amb l’expressió d’emocions podia ser una eina molt útil durant l’adolescència. A partir d’aquí vaig començar a investigar sobre l’artteràpia, i de fet, el meu TFM va tractar sobre com la fotografia pot ajudar a l’autoconeixement i millorar d’aquesta manera els resultats acadèmics d’aquells que abandonen els estudis prematurament.

Per això quan vaig topar amb un llibre amb aquest títol, el vaig voler llegir.

El llibre

Inicialment publicat amb tapa dura, uns anys més tard se’n va fer aquesta edició de butxaca.

Llibre El arte como terapia d'Alain de Botton

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Responsable: Tangible

Finalitat: Respondre als vostres comentaris

Drets: Podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, limitació i supressió de les vostres dades en aquest formulari així com el dret a presentar una reclamació a una autoritat de control. Per a més informació podeu visitar la nostra política de privacitat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.